29 Nisan 2010 Perşembe

PATATES KÖFTESİ


Dışı kıtır kıtır ama içi yumuşacık ,değişik bir lezzet.Çayın yanında iyi gidiyor.

MALZEMELER

4 adet patates
2 yumurta sarısı
50-60 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
tuz ve karabiber

kızartmak için:
yumurta akı, pane unu ve zeytinyağı

YAPILIŞI

Patatesleri kabuğuyla birlikte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Soğuyunca rendeleyin.Diğer malzemeleri bir kabın içinde tamamen özleşinceye kadar karıştırın ve patatesi ekleyip yoğurun.İstediğiniz gibi şekil verip
önce yumurta akına sonra pane ununa batırın ve  zeytinyağında kızartın

27 Nisan 2010 Salı

GÜVEÇTE TÜRLÜ


Baharın gelmesiyle birlikte içimde bir sebze yeme isteği uyanır.Nedendir bilmiyorum ama her bahar aynı şeyi yaşarım.Belki biyolojik bir dürtüdür,vücut bu şekilde kendini yeniliyordur.İşin o boyutunu çok bilmiyorum ama ben her baharda sebze ve yeşil otlar yemek istiyorum.O zaman hep birlikte bir türlü yapalım ne dersiniz.

MALZEMELER
350- 400 gr  kuşbaşı et
2 adet   kabak
1 adet  patlıcan
2 orta boy patates
250 gr fasulye
2 adet yeşil biber
4-5 adet  domates
2 orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber

YAPILIŞI
Etleri bir tencereye koyun ve hiç su eklemeden ,sadece kendi bıraktığı su ile kısa bir süre pişirin.(kendi suyunu çekinceye kadar).Daha sonra bu eti bir güveç kabının tabanına yayın.Üzerine sırasıyla, ayıklanıp  doğranmış fasulye,yemeklik doğranmış soğan,yeşilbiber, küp dogranmış kabak,kabukları alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan ve yine küp şeklindeki patatesleri ekleyin.Sarımsakları ister bütün isterseniz iri doğrayarak ekleyin. Salçayı su ile iyice ezin ve bunu her tarafa eşit dağılacak şekilde güveç kabına ilave edin.En üste ise kabukları soyulup dogranmış domatesi ekleyin ,tuzunu ve karabiberini ayarlayıp yağınızı da üzerine gezdirin ve  güveç  kabınızın üzerini folyo ile sıkıca kapatın.Kısık ateşte uzun süre pişirin.Bu yemek yavaş yavaş pişince  lezzetli oluyor.İsterseniz  biraz limon suyu ilave edebilirsiniz.AFİYET OLSUN




19 Nisan 2010 Pazartesi

ISPANAKLI BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Resimde gördüğünüz bir borcam yemeğin neredeyse tamamı 4 kişi tarafından yendi.))Ailenizde ıspanak sevmeyen varsa miktarı azaltabilirsiniz.Ama bu haliyle de çok ıspanak tadı almıyorsunuz.

MALZEMELER

500 gr ıspanak
5 adet tavuk but
2 adet kırmızı biber
1 büyü soğan
Zeytinyağı
tuz,karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2,5 bardak süt
3 dolu kaşık un
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz

üzeri için:
kaşar peyniri

YAPILIŞI

Önce tavukları iyice haşlayın.Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayın.Daha sonra ayıklanıp yıkanmış ıspanağı küçük küçük doğrayın.Soganı yağ ile birlikte soluncaya kadar kavurun,üzerine ince uzun doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.Biberler biraz renk değiştirince ıspanağı ilave edip birkaç dakika kavurun ve ağzını kapatıp kendi suyunda pişirin.En son tuzunu ve karabiberini ekleyin.Bu karışıma doğranmış tavuklarıda katıp iyice karıştırın borcama yayın.Beşamel sos için yağ ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurup sütünü ve tuzunu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın.Birkaç dakika kaynatıp,borcamda bekleyen ispanaklı karışımın üstüne güzelce yayın.200 derece de 15-20 dakika pişirin ve bu sürenin sonunda kaşar serpin ve yüzü iyice kızarıncaya kadar yeniden fırında pişmeye bırakın. AFİYET OLSUN

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


Çorba mevsimin bitmekte olduğu şu günlerde yıldız şehriye ve yeşil mercimekle  yaptığım bir çorba tarifi vermek istiyorum.ben tavuk suyu kullandım ama kullanmayabilirsiniz.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
6 bardak tavuk suyu
1/4 bardak yeşil mercimek 
1/4 bardak yıldız şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber

YAPILIŞI

Yağ ile unu bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra tavuk suyunun 2 bardağını ekleyip topaklanmasını önlemek için bir çırpıcı ile hızlıca karıştırın.Bu karışım kaynayınca içine yeşil mercimeği ilave edin.Mercimekler biraz yumuşayınca tavuk suyunun kalanını ve şehriyeleri ekleyin.Pişmeye yakın bol karabiber ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın ve servis yapın.AFİYET OLSUN




PATATES KEBABI


PATATES KEBABI

Aslında bu yemeği yaklaşık 2 hafta önce yapmıştım.Ama iyi fotoğraflayamadığım için yayınlamamıştım.Bu gün ise ani :))bir kararla yayınlamak istedim.Asıl tarifi seçil hanım'dan almıştım.Ölçüleri oradan alıp yayınlıyorum.Pek bir değişiklikte yapmadım.Sadece sirkesini azaltıp birde kuru soğan ekledim.Oldukça lezzetli ve tekrar  istenen bir yemek oldu.Herkese tavsiye ediyorum.

MALZEMELER

5 tane orta boy patates
                                                                3 tane orta boy domates
                                                                3 tane yeşilbiber
                                                                250 gr kıyma (az yağlı)
                                                                3-4 diş sarımsak
                                                                1 yemek kaşığı biber salçası
                                                                1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
                                                                2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
                                                                2 yemek kaşığı sirke
                                                                1,5 su bardağı et suyu yada su
                                                                süslemek için maydanoz


                                                                        YAPILIŞI

Patatesleri iyice yıkayıp soyun ve 1 cm lik dilimlere bölün.Kızgın yağda renkleri altın sarı oluncaya kadar kızartın.Bir kağıt havlu üzerinde bekletin.Diğer tarafta kıymayı ve dolmalık fıstıkları ocaga koyun fıstık rengi değişinceye kadar kavurun.Salça,kırmızıbiber ve su ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin ve bir süre pişirdikten sonra ocağı kapatın.Geniş bir tencereye önce kızarmış patatesleri üzerine kıymayı ve en son domatesi koyup kısık ateşte pişirin.Maydanoz ile servis yapın.

Kaynak:www.yeşilkivi.com









16 Nisan 2010 Cuma

RULO BÖREK

Bu börek fırında yüzü iyice kızaracak şekilde pişirilirse, gerçekten çıtır çıtır oluyor.İsterseniz hazırlayıp  buzlukta saklayabilirsiniz.Acil misafirlerde kurtarıcıdır.:))

MALZEMELER

4diğer yufakyı serip  yufka
1 cay bardağı zeytingağı
1 çay bardağı su
rendelenmiş peynir
1 yumurta
susam

YAPILIŞI

Yağ ve suyu karıştırın.Yufkayı düz bir zemine serip üzerine yağ-su karışımından sürün,üzerine diğer yufkayı serip gene aynı karışımdan sürün.Eşit şekilde 4'e bölün,daha sonra 4'e bölünmüş her bir parçayı 3'e bölerek toplamda 12 parça elde edin.Her birinin kalın kenarına peynir koyup rolu şeklinde sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek fırında pişirin.Yüzü iyice kızarınca çıkarıp servis yapın.  
                                         

15 Nisan 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Haşhaşlı çörek ,gerçekten çok farklı bir tat.Beni üniversite yıllarıma götüren özel bir lezzet.Bu tarif için zeytinağacına teşekkür ediyorum.Haşhaşın hazırlanışını bilmediğim için bir türlü yapamıyordum.Antep'te pek bilinmeyen bir hamur işi olmasına rağmen ,son zamanlarda bazı fırınlarda benzerine rastlıyorum.Ama hiçbiri (kendi yaptığım bile) öğrenciyken yediğim kadar güzel gelmiyor.Ah nerede o günler ....Keşke hep öğrenci kalsaydık.... 

MALZEMELER
hamur için:

1/2 çay bardağı sulu yoğurt
                                                              1 çay bardağı süt
                                                              1/2 çay bardağı zeytinyağı
                                                              1 tatlı kaşığı şeker
                                                              1 çay kaşığı tuz
                                                              1/4 paket yaş maya
                                                               4 su bardağı kadar un

                                                                            iç malzeme:
               
                                                                    500 gr beyaz haşhaş
                                                                     2 yemek kaşığı şeker
                                                                     zeytinyağı
                                                                     
                                                                        YAPILIŞI
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz.Bunun  için haşhaşı güzelce yıkayıp kurutun.Toprak bir kapta ,tahta kaşıkla karıştırarak ,rengi değişinceye kadar kavurun.Bir rondo yada kahve makinasında çekip,  kavanoza alın ve  üzerine şeker ekleyin ,sıvı bir kıvam alıncaya kadar da zeytinyağı ilave edin.Bu karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hamur için verilen malzemeyle yumuşak kıvamda bir hamur yapıp dinlendirin.Sonra hamurdan bezeler yapın ve bunları ince ince içın.Herbirinin içine haşhaşlı karışımı sürün(isterseniz cevizde ekleyebilirsiniz) ve rulo şeklinde sarın.Yaklaşık üç santim kalınlığında dilimleyin ve bıçağın değdiği yerler üste gelecek şekilde (resimdeki gibi) yanyana sıkı bir şekilde dizin.Dizme işlemi sırasında arada boşluk bırakmayın.Üzerine yumurta sarısı sürün,susam da ekleyebilirsiniz.Bir süre mayalanması için bekleyip pişirin.Afiyetle...

Kaynak:zeytinagaci.blogspot.com





13 Nisan 2010 Salı

BÖRÜLCE PİYAZI


Bizim  mutfağımızda Loğlaz adıyla biliniyor ve her yörede olduğu gibi zeytinyağlı yemeği yapılıyor.Kışın ise kurusuyla pilav yaparız ama  son zamanlarda sık yaptığım piyaz hali de gayet güzel oluyor.İçeriğini siz damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

MALZEMELER

1.5 bardak börülce
2 tane taze soğan
maydanoz
1 ymek kaşığı kuru sumak
kırmızıbiber.tuz
limon
zeytinyağı

YAPILIŞI

Börülceleri  iyice yumuşayana kadar haşlayın.Suyunu süzün ve inve doğranmış sogan, maydanoz ve tüm baharatı ilave edin.Üzerine limon ve zeytinyağı gezdirip iyice harmanlayın ve servis yapın.AFİYET OLSUN


CEVİZLİ RULO

MALZEMELER

Hamur için:
250 gr un
100 gr şeker
150 gr margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç Malzeme

100 gr iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr şeker
3 yemek kaşığı süt

Üzerine :
Tereyağı
kayısı reçeli

YAPILIŞI

Hamur malzemelrini karıştırıp iyice yoğurun.2 ye bölüp her bir parçayı 20*20 büyüklüğünde açın.Üzerine tereyağı sürün ve hazırladığınız iç malzemenin yarısını  yayın .Sıkı bir rulo yapın.Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın ve bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün 1/2 cm lik ölçülerde kesin  ve  200 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca üzerine süzgeçten geçirdiğiniz reçelden sürün(ben bu kısmı uygulamadım).

Kaynak :Birdilimbirtutam


12 Nisan 2010 Pazartesi

ÖCCE VE YOĞURTLU ÇORBA

Öcce ,diğer bir deyişle mücver.Bizde kışın sık yapılır  ve yanında yoğurtlu çorba ile ikram edilir .Daha çok taze soğan ve sarımsağın yeşil sap kısımlarını değerlendirmek için yapılıyor.Baş kısımları yine bir Antep yemeği olan şiveydiz için kullanılır ve ondan artan yeşil kısımlar ise bu şekilde değerlendirilir.

MALZEMELER

500 gr sogan
250 gr sarımsak
1 büyük demet maydanoz
4-5 tane yumurta
10-12 kaşık dolusu un
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kırmızıbiber
tuz
yağ(kızartmak için)

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağın yeşil kısımları ile maydanozu çok ince kıyın yada rondoda çekin.İçerisine baharatları ve yumurtayı ekleyip elinizle yoğurarak yeşilliklerin biraz ölmesini sağlayın.Sonra yumurtaları ekleyip karıştırın ve en son unu  ekleyin.Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.Bu karışımı bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.Vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz.(Karışımınız ne çok katı nede cok sıvı olmamalı,kek kıvamı gibi olmalı.)Daha sonra ise kızgın yağa bir servis kaşığı ile koyarak önlü arkalı kızartın






YOĞURTLU ÇORBA

1 çay bardağı pirinç
4-5 su bardağı tavuk yada et suyu
200 gr süzülmüş yoğurt
1 yumurta
tuz,kuru nane,yağ

YAPILIŞI

Yıkanmış pirinci yaklaşık 3 bardak et yada tavuk  suyu  ile birlikte ocağa koyun.Tuz ilave edip pirinçler iyice açılıncaya  kadar pişirin.Suyu azalırsa ilave edin.Pişme işlemi bittiğinde pirinçleri iki parmak geçecek kadar su kalırsa yeterli olur. Diğer tarafta yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırın ve ocağa koyun.Sürekli karıştırmak suretiyle göz göz oluncaya kadar pişirin.Ocağı kapatıp  bu yoğurdu yavaş yavaş pirince ekleyin.Bu arada çorbayı  sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.Yoksa yoğurdunuz kesilebilir.En son ise üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökün.

9 Nisan 2010 Cuma

KALBURA BASTI


Bu tarifide humeyraninyeri.blogspot.com/ tarafından hazırlanan çay saati etkinliğine gönderiyorum.Herkese  afiyet olsun
MALZEMELER

4 su bardağı un
1 paket margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yogurt
kabartma tozu
iri dövülmüş ceviz(iç malzeme olarak)
şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI

Hamur için gereken malzemeleri yoğurup  biraz dinlerin.Daha sonra  ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir kevgir üzerinde bastırarak açın.İçine ceviz koyup iki ucunu üst üste getirerek kapatın ve 180 dercede pişirin.

Şerbet için gereken su ve şekeri 10 dk kaynatın ve soğutun.Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine döküp en az 3-4 saat bekletin.



8 Nisan 2010 Perşembe

BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ PASTA

Bu keki kalpkurabiye@blogspot.com Deniz'in ev sahipliği yaptığı etkinlik için hazırladım.Bol keyifli bir etkinlik diliyorum.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kuru üzüm
Vanilya ve Kabartma tozu

krema için
2.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı labne peynir
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
süslemek için:beyaz çikolata ve çilek

YAPILIŞI

Önce kekimizi hazırlayalım.Bunun için  kuru üzümü  1 bardak su ile 10 dakika kaynatıp süzün.Ardından yumurta ve şekeri iyice çırpın , süt ve yağı ilave edin.Bu malzemeler tamamen karıştıktan sonra  üzümü,unu ve vanilya ile kabartma tozunu ekleyip kelepçeli kalıpta 175 derecede pişirin.Kekiniz soğurken kremayı hazırlayın.Labne peyniri ve hindistan cevizi dışındaki malzemeleri iyice karıştırarak muhallebi şeklinde pişirin.Ocağınızı kapatıp 5 dk. bekleyin ve peynirle hindistan cevizini ekleyip mikser ile hepsinin birbirine karışmasını sağlayın.hazırlanan kremayı pastanın üzerine yayın.Kenarlarına ise benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı sürün ve çilek ile süsleyin




İÇ PİLAV

En sevdiğimiz pilavlardan biridir.Pişerken eve yayılan tarçın kokusuna bayılırım.Çok farklı malzemelerl eklenebilir ama ben kendi pişirdiğim şekli yazıyorum.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı soyulmuş badem
1/2 su bardağı soyulmuş antep fıstığı
3 yemek kaşığı  kuş üzümü
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağı
Tavuk ya da et suyu

YAPILIŞI

Pirinçleri sıcak suda bir saat  kadar  bekletin.Sonra iyice yıkayıp suyunu süzün.Soyulmuş bademleri ve fıstığı yağ ile hafiifçe rengi değişene kadar kavurun.Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinçler iyice şeffaflaşınca üzerine ,15 dakika kadar sıcak suda beklettiğinizkuş üzümünü,baharatları ve tavuk suyunu ekleyin.Üzerini 1 parmak geçecek kadar su yeterli olur ancak pirincinizin su çekmesine bağlı olarak artırabilirsiniz.Kısık ateşte pisirin.Tabii buradaki baharatları da damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.Pilavınız piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun.

FIRINDA TAVUK

Herkesin bildiği bir tavuk yemeği.Bloğumda bulunsun istedim.afiyet olsun.

MALZEMELER

8-10 adet tavuk but
2 adet patates
3 adet domates
4 adet sivribiber
Terbiye için:
1 kaşık salça
2 kaşık yogurt
tuz,karabiber,kekik
Üzeri için:
1 kaşık domates salçası
2 bardak su

YAPILIŞI
Tavukları iyice yıkayın.Terbiye için gereken malzemeleri karıştırın ve tavuk butlarını bu sosla kaplayın.Bir tepsi ya da borcama dizin.Aralara kalınca dilimlenmiş patatesleri ve sivribiberi yerleştirin.Domates dilimleri ekleyin.Üzerine ise salçalı su yapıp dökün ve fırında pişirin.Yanında iç pilav ve çorba ile servis yapın.


                                                                                                                                   

ETİMEK TATLISI

Vakit darlığından dolayı gene kolay bir tarif vereceğim.Kaymaklı ekmek kadayıfı tadında oluyor.Tavsiye edilir.

MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik

YAPILIŞI

Su ile şekeri ocağa koyup iyiyce şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.(kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika yeterli).Bu arada etimekleri bir kabın içine dizin ve kaynamış olan şerbetinizisıcakken etimeklerin üzerine dökün.Daha sonra süt ve irmiği göz göz oluncaya kadar pişirin ve etimeklerin üzerine düzgünce yayın.Soğumasını bekleyin.En son ise kremşantiyi hazırlayın ve irmi karışımın üzerinede onu yayın ,süsleyin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

2 Nisan 2010 Cuma

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA

Benim çocukların çok sevdiği ,hazırlanışı gayet kolay bir pasta.Bazen kendi kendilerine bile yapıyorlar.Tabii  arkasından en az 2 saat mutfak temizliyorum ama ne yapalım , onlar varolsun  kirletsinler.Haydi birlikte hazırlayalım.

MALZEMELER

2 paket petibör bisküvi
2 paket çikolatalı  puding
süt,muz
süslemek için :hindistan cevizi

YAPILIŞI
Pudingleri  üzerinde yazan tarife göre hazırlayın .Bir kare yada dikdörtgen borcamın tabanını su ile çok az ıslatın ve bisküvileri dizin.Üzerine  puding dökün.Bir sıra daha bisküvi dizin ,pudingi üzerine yayın ve muz dilimleri serpiştirin.Bisküvi ve puding bitinceye kadar işleme devam edin.Bende 4 sıra oldu.üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 

1 Nisan 2010 Perşembe

İKİ RENKLİ LOKUM KEK


Adına lokum kek dedim çünkü gerçekten lokum gibi yumuşak oldu.Hafta sonu kızımın arkadaşları için yaptığım süper bir kek.Hiçbir tarife bağlı kalmadan tamamen doğaçlama yapılmış birşey,o an aklıma nasıl  geldiyse öyle yaptım.Allahtan malzemeleri ölçerek koydum da şu an sizinle paylaşabiliyorum.Mutlaka deneyin.

MALZEMELER

3 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı kadar ceviz
2 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI

Önce un ,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirin.Sonra yumurta ve şekeri 5 dk kadar çırpın.Süt ve zeytinyağını ekleyin.Onlar karışınca ,unlu kısmı ve  irice bölünmüş cevizleri ekleyin.Çırpma işleminiz bitince karışımdan 3/4 su bardağını ayırıp kalanını 26 cm lik kelepçeli kalıba boşaltın.Ayırdığınız kısmına ise kakaoyu ekleyip karıştırın ve bunu da kelepçeli kalıba boşaltıp bir çatal yardımıyla eşit dağılmasını sağlayın.175 derecede pişirin.

ÇAĞLA AŞI


Antep mutfağının en güzel tarafı, her mevsimin ayrı bir menüye sahip olmasıdır.Kışın yapılan yemek başkadır,yazın başka..İlkbaharda ise ayrı bir bereket vardır sofralarda .Yetişen pekçok  meyvenin ve sebzenin farklı bir yemeği yapılır.İşte çağla aşı bunlardan biri, siz adının aş olduğuna bakmayın aslında sulu yemektir.Biraz ekşimsi ama  çok hoş bir tat bırakır ağzınızda.Etle meyveyi buluşturan ilginç bir durum.Eğer tadını beğenir ve kışında yapmak isterseniz ayıklanıp haşlanmış çağlayı buzlukta saklayabilirsiniz.

MALZEMELER
750 gr çağla
300 gr kuşbaşı et
1/2 su bardağı nohut
250 gr süzme yoğurt
1 yumurta
Üzeri için :Yağ ve kuru nane

YAPILIŞI
Önce çağlayı güzelce yıkayıp boyuna ikiye bölün.İçindeki çekirdekleri cıkarın ve 10-15 dk haşlayın. Et ve nohutu bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirin ,üzerine haşlanmış çağlayı ekleyip özleşene kadar bir süre daha pişirin.Pişme işlemi bittiğinde yemeğin suyunun çok olmamasına dikkat edin.Üzerini kapatacak kadar yeterli olacaktır.Yoğurdun hazırlanışını ise tıpkı yoğurtlu patates tarifinde anlattığım gibi  yapın..Yoğurt ve yumurtayı  birlikte kaynatıp yemeğe ekleyin.Üzerine ise kızdırılmış yağ ve nane ile hazırlanan sosu gezdirip,yanında pilavla servis yapın.