20 Haziran 2010 Pazar

BİRKAÇ KOLAY TARİF




OMAÇ (EKMEK KÖFTESİ)

Bayat  ekmekleri değerlendirmenin en güzel ve  kolay yolu benim için omaç yapmaktır.İçindeki malzemelerden dolayı oldukça besleyici ,yapımıda son derece kolay...

MALZEMELER

2-3 adet pide( yada herhangi bir ekmek)
3 adetyumuşak  domates
1 adet biber
1 kibrit kutusu beyaz peynir
1 küçük soğan
1 silme kaşık biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
bir tutam maydanoz

YAPILIŞI

Ekmekleri birer santim büyüklüğünde parçalayın.Soğan ve yeşilbiberi çok ufak doğrayın.Domatesin kabuklarını soyup 4'e bölün ve tüm bu malzemelere salçayı da ekleyip yoğurun.Ekmekler yumuşayınca peynir,maydanoz ve yağı ekleyip iyice karıştırın ve avcunuzun içinde şekil verin.AFİYET OLSUN



GALETA UNLU BÖREK










MALZEMELER

3 adet yufka
2 adet yumurta
1 şişe soda
kaşar peyniri
galeta unu
80-100 gr tereyağı

YAPILIŞI

Yufkaları 4'e bölün ve uzun tarafına peynir koyarak sigara böreği gibi sarın.Tepsiye hiç aralık bırakmadan yanyana dizin.Üzerine erittiğiniz tereyegını düzgünce gezdirin.Diğer tarafta 2 yumurtayı iyice çırpıp üzerine bir şişe sodayı boşaltıp karıştırın ve bu karışımı böreğin üzerine dökün.En son ise galeta unu serpin.175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Omaç tarifiniz çok ilginç. Ancak denemeden önce sormak istedim. Ekmekleri sadece domatesle mi yumuşatıyorsunuz? Ardından fırınlama ya da kızartma gibi bir işlem yapılmıyor mu?

    Selamlar

    YanıtlayınSil
  2. merhaba ,
    başka hiçbir işleme gerek yok.Sadece domates yeterli oluyor.

    YanıtlayınSil