Antep'te pazar günleri hanımlar için bir dinlenme günüdür.Çünkü o gün evde yemek yapılmaz.Genellikle pikniğe gidilir ve orada kebap yapımı erkeklere aittir.Böylece hanımlarda eşlerinin misafiri olurlar.
Patlıcan kebabına gelince , et ile sebzeyi buluşturan güzel bir lezzettir.İsterseniz mangalda isterseniz tepsiye dizerek fırında yapabilirsiniz.Ancak , imkanınız varsa mangalda yapmayı tercih edin, çünkü tadı daha güzeldir.
MALZEMELER
2 kg kebaplık patlıcan
1250 gr kıyma
1 kg domates
300 gr yeşil biber
YAPILIŞI
Patlıcanları iyice yıkayıp yaklaşık 3 cm uzunluğunda kesin.Kıymanın içine tuz ve karabiber ilave edip ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler elde edin.Genişçe bir tepsiye bir patlıcan+bir kıyma şeklinde dizin.Tepsinin ortasına ise büyüklüğüne göre ikiye yada dörde böldüğünüz domatesleri ve bütün sivri biberleri dizin.üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edip 180 derece fırında patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet
olsun.
Bayılırım patlıcan kebapa harika gözüküyor
YanıtlaSil