13 Haziran 2010 Pazar

PATLICAN KEBABI

Antep'te pazar günleri hanımlar için bir dinlenme  günüdür.Çünkü o gün evde yemek yapılmaz.Genellikle pikniğe gidilir  ve orada kebap yapımı erkeklere aittir.Böylece hanımlarda  eşlerinin misafiri olurlar.
 Patlıcan kebabına gelince , et ile sebzeyi buluşturan güzel bir lezzettir.İsterseniz mangalda isterseniz tepsiye dizerek fırında yapabilirsiniz.Ancak , imkanınız varsa mangalda yapmayı  tercih edin, çünkü tadı daha güzeldir.

  MALZEMELER

2 kg kebaplık  patlıcan
1250 gr kıyma
1 kg domates
300 gr yeşil biber

YAPILIŞI

Patlıcanları iyice yıkayıp yaklaşık 3 cm uzunluğunda  kesin.Kıymanın içine tuz ve karabiber ilave edip ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler elde edin.Genişçe bir tepsiye bir patlıcan+bir kıyma şeklinde dizin.Tepsinin ortasına ise büyüklüğüne göre ikiye yada dörde böldüğünüz domatesleri ve bütün sivri biberleri dizin.üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edip 180 derece fırında patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet
olsun.


1 yorum: