Son derece lezzetli ve besleyici bir pilav şeklidir.Yanında turşu ve ayranla tek başına yenebileceği gibi farklı bir yemeğin yanında da sunulabilir.
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
250-300 gr kuşbaşı et
2,5 bardak pirinç
4 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
sıcak su
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Önce pirincinizi üzerine sıcak su ekleyip bir kenarda haşlanmaya bırakın.Daha sonra kuşbaşı dogranmış (biraz küçük doğrayınki kolay pişsin) etleri tencereye koyup kendi suyunu bırakıp -çekinceye kadar biraz pişirin.Suyunu çekince üzerine yağ ve küçük doğranmış sogan ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.Üzerine rendelenmiş yada halka doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun ve salçasını, tuzunu koyun.Bir bardak su ile etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin .Önceden haşladığınız pirinçleri soğuk suda iyice yıkayın tencereye ekleyip üzerine sıcak suyunuzu ilave edin.(Ben pilavın suyunu pek ölçmem üzerini bir parmak geçecek kadar koyarım.)Kısık ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder