22 Şubat 2010 Pazartesi

HAVUÇLU PİLAV

Son derece lezzetli  ve besleyici bir pilav şeklidir.Yanında turşu  ve ayranla tek başına yenebileceği gibi farklı bir yemeğin yanında da sunulabilir.


MALZEMELER(4 KİŞİLİK)

250-300 gr kuşbaşı et
2,5 bardak pirinç
4 adet  havuç
1 adet  soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
 sıcak su
 tuz,karabiber

YAPILIŞI

Önce pirincinizi üzerine sıcak su ekleyip bir kenarda haşlanmaya bırakın.Daha sonra kuşbaşı dogranmış (biraz küçük doğrayınki  kolay pişsin) etleri tencereye koyup kendi suyunu bırakıp -çekinceye kadar biraz pişirin.Suyunu çekince üzerine yağ ve küçük doğranmış sogan ilave edip soğanlar yumuşayıncaya  kadar kavurun.Üzerine  rendelenmiş  yada  halka doğranmış havuçları ekleyip  biraz daha kavurun ve salçasını, tuzunu koyun.Bir bardak su ile etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin .Önceden haşladığınız pirinçleri soğuk suda iyice yıkayın tencereye ekleyip üzerine sıcak suyunuzu ilave edin.(Ben pilavın suyunu pek ölçmem üzerini bir parmak geçecek kadar koyarım.)Kısık ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder