25 Şubat 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ




Tarifini teyzemden alıp yıllardır yaptığım ve beni hiçbir seferinde hayal kırıklığına uğratmayan ,hazırlığı kolay ,lezzetli  ve hafif bir revani .Ben yaklaşık 15 dk da fırına koymuş oluyorum ,bakalım sizinki ne kadar sürecek:))

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5su bardağı  elenmiş un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı siyah haşhaş(baharatçılarda bulunuyor)
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ  İÇİN

1bardak su
1 bardak şeker

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki yumurtaları  şeker ile birlikte
5dk çırpın .iyice köpük köpük olunca zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin (bu sırada mikserinizin hızını biraz düşürebilirsiniz)
Elenmiş un,irmik,haşhaş ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın ve
Yağladığınız yuvarlak borcama dökün.
175 derecede 25-30 dk pişirin(rengi iyice pembeleşsin.)
Fırından çıkarıp bir kenarda hafif ılımaya  bırakın
Bu arada  1 bardak suyu ocakta ılıtın ve 1 bardak şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.Sadece şekerin erimesi yeterli kaynatmaya gerek yok.
Kekinizin üzerine  şerbeti dökün .İsterseniz üzerine krem şanti koyup (istemezseniz şart değil)
fıstık yada cevizle süsleyip servis yapın.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme