19 Şubat 2010 Cuma

TURUNÇ REÇELİ



Kendine has tadı ve kokusuyla  değişik bir reçel.Yapımı biraz zahmetli gibi görünsede lezzeti çekilen zahmete değer.Turunçlar  Mersinden  geldi ve hemen yaptım.


MALZEMELER

1 kg turunç
3 su bardağı şeker
2 bardak su
limon tuzu

YAPILIŞI
1-Turunçların dış kabuğunu (turuncu kısmı) ince bir şekilde rendeleyin.Ama tamamen yok etmeyin.
2-Sonra büyüklüğüne göre 4'e yada 6'ya bölün ve içinin meyve kısımlarını çıkarın.
3-Kabuk kısımlarını ise kıvırarak rulo sarın.Büyük bir iğne yardımıyla hepsini ipe dizin.
4-Yaklaşık 3-4 gün ,günde birkaç kez suyunu değiştirerek acı tat gidinceye kadar resimdeki gibi suda bekletin.
5-(3-4 gün sonra) şeker ve suyu 5dk. kadar kaynatın ve turunçları ipe dizili halde ekleyin .turunçlar iyice şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve kapatmadan önce limon tuzu ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder