10 Ağustos 2010 Salı

KABAK KAVURMASI



Sıcak yaz günlerinde insanın canı hiçbirşey yapmak ve yemek istemiyor değil mi?Son zamanlarda benim için öyle ...
Üstelik Güneydoğuda sıcaklıklar 45-50 derece arasında seyrediyor.Hal böyle olunca tabiki yemekler de en kolay ve hafif olanlardan seçiliyor.
Bende öyle yaptım ,çok hafif bir yaz yemeği bu .Yapımı da kolay yemeside :))
Ayrıca kabağın kan yapıcı özelliğinide göz önüne alırsak hiç de fena bir yemek sayılmaz.

MALZEMELER

1 kg kabak
3 adet olgun domates
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Yemeklik doğradığımız soğanları yağ ile birlikte ocağa koyup biraz solmasını sağlayın,küçük doğranmış biberleri de ekleyip hep birlikte iyice örseleyelim.Bu arada salçayı da ilave edebilirsiniz.Ardından doğradığımız
kabakları ekleyelim ve kabaklar biraz yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim ve en son domatesleri ,tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirelim.AFİYET OLSUN

1 yorum: