27 Ağustos 2010 Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ



Eşimin isteği üzerine yaptığım ve lezzetinden  memnun kaldığımız güzel bir osmanlı yemeği.Sadece görüntüsü bile göz dolduruyor...

MALZEMELER
tabanı için:
3 adet bostan patlıcanı
1yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı soguk süt
1 yemek kaşığı kaşar rendesi
tuz

üzeri için:
400 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet yumuşak domates
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
tuz,karabiber,kırmızıbiber

YAPILIŞI

Etleri bir tencereye alıp  bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.
Tereyağını ve soğanı ekleyip,soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Sirkeyi ve rendelenmiş domatesi  ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bu arada baharatları eklemeyi unutmayın.
Domatesler pişmeye yakın ,sıcak suyu ilave edip etler ağızda dağılıncaya kadar pişirin.

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun .
Limonlu tuzda biraz bekletin ve sudan çıkarıp ince kıyın.

Beşamel sos için un ve yağı hafifçe kavurun ve soğut sütün tamamını hızlıca ekleyip çırpma teliyle çırpın.Sosunuz koyulaşıncaya kadar pişirin.İçine patlıcanı tuzu ve kaşarı ekleyip hızlıca karıştırın ve servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz etleri koyup servis yapın.AFİYET OLSUN

servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz etleri koyup servis yapın.AFİYET OLSUN..

7 yorum:

  1. ellerine sağlık sevgiciğim..
    nefis görünüyor beğendin..
    hayırlı bereketli cumalar canım..

    YanıtlayınSil
  2. Ufak tefek farklılıkla hünkar beğendi tarifleri var. Ama sizin ağız tadınız benimkine uyuyor. Bu güvenle sizin tarifinize göre yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. Sevgili Deniz,
    Sevgili Sarkaç, yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Umarım deneyince de beğenirsiniz.

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor. antep yemeklerini çok seviyorum. bende bloguma beklerim
    http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  5. Hiç yapmak nasip olmadı ama severek yerim. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  6. Bir ara sık sık yapıyordum. Zaten patlıcan ve et birbirine yakışan harika tatlar. Ellerine sağlık Sevgiciğim. Sağlıcakla kal.

    YanıtlayınSil
  7. EsEr ve Bengü teşekkür ederim umarım yapınca da beğenirsiniz.

    YanıtlayınSil