1 Mart 2010 Pazartesi

SİMİT KEBABI

Antep'te yapılan muhteşem kebaplardan biridir.Özellikle kış  günlerinde daha yaygın yapılır.Orjinal halinde  mangalda  pişer ama fırında da yapılabilir.Simit ise köftelik ince bulgura verilen isimdir.Resmim biraz karanlık çıkmış ama  beni bağışlayın henüz iyi fotoğraflayamıyorum.

MALZEMELER

1 kg kıyma
100 gr simit (ince bulgur)
2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
Kuru nane ,tuz,karabiber,kırmızı pul biber

YAPILIŞI

İlk olarak simiti az su ile ıslatın.Sogan ve sarımsakları çok ince doğrayın.Daha sonra kıymanın içine tüm baharatları ,sogan ve sarımsağı ,ıslatılmış simiti katarak iyice yogurun.Tüm malzeme birbiri ile iyice özleşince bu karışımdan avuç içinizi kaplayacak kadar alın ve bir kebap şişine geçirin.Elinizi hafif ıslatın ve şiş üzerinde yaklaşık 20 cm uzunlukta kebap olacak şekilde düzenleyin.(Eğer bu işlemi yapacak kebap şişiniz yoksa köfte şeklinde yapabilirsiniz.)Sonra bunları şişten çıkarıp şeklini bozmadan tepsiye dizin ve 200 derecelik  fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.İsterseniz pişmek üzere iken kaşar ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder