14 Mayıs 2010 Cuma

BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ


Makarna, benim çocukların en sevdiği yemek olduğu için her çeşidini deniyoruz.En son deneme bolonez sosluydu.Ama ben onu biraz Antep usulüne çevirdim.Güzel bir sos oldu ,gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

MALZEMELER

1/2  paket spagetti
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
                                   1 tatlı kaşığı kuru fesleğen(yada taze reyhan)
                      1.5 bardak sıcak su(et suyu olabilir)
          2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,karabiber

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsakları  küçük doğrayın ve yağ ile birlikte ocağa alın.Biraz solunca kıymayı ekleyin .Kıymanın rengi değişip biraz da kavrulunca salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip pişirin.Sonra suyunu koyup bir süre kaynatın.Pişmeye yakın fesleğen ve diğer baharatları ekleyin.Bütün işlemler bittiğnde biraz sulu bir sos elde edeceksiniz.Haşlanmış ve hafif yağlanmış makarnayı tabağa alıp üzerine sosu dökün maydanozla süsleyin.AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder