31 Mayıs 2010 Pazartesi

PATATESLİ RULO VE TEPSİ BÖREĞİ



Bu aralar vakit darlığından yeni yazı ekleyemiyorum.Çocukların son sınavları,evde bahar temizliği ve iş yerinin yoğunluğu hep bir araya geldi.O yüzden zorunlu bir mola oldu.İnşallah en kısa zamanda hepsi toparlanır ve ben yeni Antep yemekleriyle sizleri buluştururum.Şimdilik herkesin bildiği iki börekle idare edeceğiz.Birincisi patatesli rulo,ikincisi ise gerçekten su böreği tadında bir tepsi böreği.Ayrıca bu börekleri
http://porselendemlik.blogcu.com/   http://gelibolu17.blogspot.com/ tarafından düzenlenen  etkinliğe gönderiyorum.



PATATESLİ RULO BÖREK
MALZEMELER

3 adet yufka
1 ölçü zeytinyağı
1 ölçü su
iç malzeme için:
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2-3 kaşık yağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber

YAPILIŞI
Haşlanmış  patatesleri rendeleyin.Soğanı ince doğrayıp yağ ile biraz soldurun.Üzerine patates ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın.Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine su ve yağ karışımını düzgünce sürün ve yufkayı ikiye katlayın.Üsta gelen kısma da yağlı karışımdan sürün ve yufkayı 8 eşit parçaya bölün.Her bir parçanın geniş kısmına patatesli harçtan koyup sarın.üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN.




TEPSİ BÖREĞİ


Gerçekten su böreği tadında süper bir börek oluyor.Ayrıca özellikle çocuklar için oldukça besleyici,neredeyse tek başına kahvaltı gibi...Ben bu böreğe 4,5 yufka kullanıyorum.5 yufkanın tamamı olunca bana biraz kalın geliyor.Siz isterseniz tamamını kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

4-5 adet yufka
3 yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
peynir ,maydanoz

YAPILIŞI

Büyük fırın tepsisini yağlayın ve yufkanın bir tanesini tepsiye yayın. Taşan kısımlarını kesin.Peynir ve maydanoz dışındaki tüm malzemeyi  iyice çırpın ve bu harçtan bir miktar yufkanın üzerine dökün.Diğer yufkaları (taşan kısımlardan kalanlar dahil)bir karış büyüklüğünde parçalar halinde koparın ve her tarafa eşit olmak üzere tepsiye bir kat daha yayın,gene harç dökün.Bu şekilde iki buçuk yufkayı tamamlayın.Araya peynir-maydanoz karışımı koyup yeniden aynı şekilde koparılmış yufkaları üzerine dizmeye ve her katın arasına yumurtalı harç sürmeye devam edin.Yufkaları dizme işlemi bitince artan harcın tamamını tepsiye boşaltın.Böreğiniz tamamen harç içerisinde kalacak.Daha sonra istediğiniz ölçülerde kesin ve yaklaşık 2 saat
beklettikten sonra 175 derecedeki fırında pişirin.Ben  bekleme süresi ile ilgili değişik denemeler yaptım ve en iyi sonucu bu sürede elde ettim.Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BU NEFİS BÖREKLER İÇİN.ELLERİNİZE SAĞLIK.ŞİMDİ YAYINDALAR.
    ÇOKTA SEVERİM PATATESLİ BÖREĞİ,AYY OLSADA YESEK BENDEMİ YAPSAM NE?
    GENE BEKLİYORUM,SEVGİLER SELAMLAR

    YanıtlayınSil