22 Mayıs 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ JÖLELİ KEK

Jöleli pastaları süsleme konusunda çok başarılı olmadığımı biliyorum ama yine bir deneme  yaptım.Daha doğrusu her zaman yaptığım bir keki krema,çilek ve jöle üçlüsüyle buluşturdum.Tadı güzeldi ,görüntü ise resimdeki gibi.....Gelelim tarife,
MALZEMELER
kek için:
4 yumurta
1 bardak  şeker
3  bardak  un
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
krema için:
1 litre süt
2  yemek kaşığı un(tam dolu)
2 yemek kaşığı  nişasta(tam dolu)
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı margarin
vanilya
üzeri için:
1 paket çilekli jöle
çilek
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri 5-6 dk kadar çırpın.Sıvı malzemeleri dikkatle ekleyin.Önceden elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve 175 derecede  pişirin.Kekinizi ılımaya bırakın ve bu sırada kremayı  hazırlayın.
Krema için,sütü tencereye alıp içine şekeri,unu ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına kadar pişirin.Ocağı kapatıp vanilya ve margarini ekleyip iyiyce çırpın.Soğuyan kekinizin üzerini krema ile  iyice  kaplayın.Kremalı kek tamamen soğuyana kadar bekleyin.Bu arada üzerindeki tarife göre jöleyi hazırlayın ve çilek dizilmiş kremalı kekin üzerine jöleyi döküp düzenleyin ve buzdolabında en az 1 saat bekletin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder