Bu güzelim yemege ne için böyle bir isim verilmiş bilemiyorum ama içinde bir çok sebze bulundurduğu için olduğunu düşünüyorum.İster kuşbaşı ,isterseniz kıyma kullanarak yapabilirsiniz.Son derece kolay ve bir o kadar da lezzetlidir.Özellikle ani gelen misafirlerde,yanında bir çorba ile sizi kurtarabilir.
MALZEMELER
500 gr kıyma
5-6 adet patates
1 adet büyükçe bostan patlıcanı
4 adet sivri biber
2 adet büyük boy soğan
1 baş sarımsak
7-8 adet olgun domates
tuz.,karabiber,kırmızıbiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Patates ve patlıcanları soyup küçük küpler halinde ,biberlerin tohumlarını çıkarıp halka şeklinde ,soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın.Sarımsakları soyun ama doğramayın.Soğanı ise halka şeklinde doğrayın .Daha sonra geniş bir tepside tüm malzemeyi iyice harmanlayın ve üzerine yağ gezdirip 200 derece fırında ara ara karıştırarak pişirin.Yanında ayranla servis yapın.AFİYET OLSUN..
Antep yemeklerine hayranım. Üstüste yersem protein zehirlenmesi yaşayacağımı düşünsem de gene de en lezzetli yemekler Antep'ten. Tarifinizin sadece patatesle yapılanını biliyordum, bunu da mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilDenedikten sonraki yorumunuzuda öğrenmek isterim.umarım beğenirsiniz.
YanıtlaSilDenedim. Bu kadar mütevazi malzemelerle bu kadar muhteşem bir lezzet.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Afiyet olsun
YanıtlaSil