25 Mayıs 2010 Salı

SARIMSAK AŞI


Memleketimin baharı çağrıştıran güzel yemeklerinden biri daha.Taze sarımsaklar tezgahlarda yerini almaya başladığında ,akla ilk gelen sarımsak kebabı olur ama bu yemekte  kebabı kadar güzeldir.Antepli olanlar bilir ,burada her mevsimin ayrı bir yemeği var.İşte bu da onlardan biri.Yoğurtlu ve salçalı olmak üzere iki şekilde yapılır ,ben bugün salçalı olanı yaptım.Eğer değişik lezzetler arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.Nar ekşisi ve sarımsağın mükemmel uyumuyla karşılaşacaksınız.Yalnız sarımsakları seçerken dikkat edin,çok büyük olmamalı.

MALZEMELER

400 gr kuşbaşı et
1 kg taze sarımsak
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz,karabiber

YAPILIŞI


Et ve nohutu  birlikte ocağa koyun ,kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alıp kapağını kapatın ve biraz yumuşayana kadar pişirin.Salçasını ekleyip iyice özleşen kadar pişirmeye devam edin.Bu arada sarımsaklarınızın sap kısımlarını ayıklayın.Baş kısmını yıkayın ve dış kabuklarını bir yada iki kat soyun.(fazla soyarsanız diş diş ayrılır).İri sarımsakların en ortasında  sert bir parça olur.Eğer öyle bir durum varsa bir bıçakla dikkatlice oyarak çıkarın.Pişen etlerin üzerine sarımsakları ilave edin ve sarımsaklar pişmeye yakın nar ekşisi ile bol karabiber  ekleyin.AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Merhabalar hemserim, bende sarmisak asinin yogurtlusuna bayilirim, salcalisini hic denenmeistim, muhakak bu da nefistir, emeklerine saglik, sevgiler...

    YanıtlayınSil
  2. merhabalar, sitenizi daha önce ziyaret etmiştim ama Antepli olduğunuzu bilmiyordum.
    Bende bu yemeğin yoğurtlusunu denemedim.Bir daha ki sefere onu yapayım.afiyet olsun.

    YanıtlayınSil