6 Mayıs 2010 Perşembe

PEYNİRLİ ÜÇGEN BÖREK



Tüm hanımların bildiği güzel bir börek.Hazırlayıp buzlukta da bekletebilirsiniz.Arşivde olsun istedim.

MALZEMELER

3 Adet yufka
Beyaz peynir
Zeytinyağı
1 yumurta
su

YAPILIŞI

Yufkayı düz bir zemine yayın.Üzerine su ve zeytinyağı karışımını (1 ölçü su +1ölçü  zeytinyağı) sürün.Bohça şeklinde katlayıp yeniden karışımınızı sürün.Daha sonra  yufkayı 4'e bölün.Bu 4 parçanın herbirini  ise üçgen olacak şekilde ikiye bölün.Böylece toplam 8 parça elde edceksiniz.Her parçanın bir kenarına peynir koyup muska şeklinde sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Böreği pişirmeden birkaç saat buzdolabında bekletirseniz daha güzel olur.AFİYET OLSUN. 



2 yorum:

  1. Çok pratik birşey. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet Hümeyra oldukça pratik bir börek.

    YanıtlaSil