4 Mayıs 2010 Salı

TAVUKLU HİNT PİLAVI


Ailece çok beğendiğimiz ve ikinci kez yapılması sabırsızlıkla beklenen bir pilav oldu.Denemeniz konusunda ısrar ediyorum çünkü gerçekten tadı ve görünümü çok güzel oldu.
MALZEMELER

7-8 adet tavuk but
2.5 bardak pirinç
1 su bardağı soyulmuş badem
1 çay bardağı kuş üzümü
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber

YAPILIŞI

Önce tavukları haşlayın.Ardından pirinçleri haşlamaya bırakın.Kuş üzümünü sıcak suyun içine koyup ıslanmasını sağlayın.Bu malzemeler haşlanırken siz ince doğranmış soğanı  yağda kavurmaya başlayın,soğanlar biraz solmaya başlayınca bademleri ekleyin  ve bademlerin renginin koyulaşmamasına dikkat ederek ince uzun doğranmış havuçları ekleyip yağda çevirmeye devam edin.Haşlamış olduğunuz pirinçleri ekleyip ,pirinciniz şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.Kuş üzümü ve tüm baharatları da ekleyin.En son pirincinizin  su çekme kapasitesine göre tavuk suyunu ilave edin.(genellikle pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar yeterli oluyor.)Pİlavınızı kısık ateşte güzelce pişirin.Bir servis tabağına alın ve üzerine kırmızıbiber,kekik ve sarımsak eklenmiş yağda iyice kızarttığınız tavuk butlarını dizin.

NOT:Bu tarifi nette görüp yapmıştım ama tarif aldığım yeri hatırlayamadığım için yazamadım.Bulduğum anda ekleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder