29 Nisan 2010 Perşembe

PATATES KÖFTESİ


Dışı kıtır kıtır ama içi yumuşacık ,değişik bir lezzet.Çayın yanında iyi gidiyor.

MALZEMELER

4 adet patates
2 yumurta sarısı
50-60 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
tuz ve karabiber

kızartmak için:
yumurta akı, pane unu ve zeytinyağı

YAPILIŞI

Patatesleri kabuğuyla birlikte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Soğuyunca rendeleyin.Diğer malzemeleri bir kabın içinde tamamen özleşinceye kadar karıştırın ve patatesi ekleyip yoğurun.İstediğiniz gibi şekil verip
önce yumurta akına sonra pane ununa batırın ve  zeytinyağında kızartın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder