13 Nisan 2010 Salı

BÖRÜLCE PİYAZI


Bizim  mutfağımızda Loğlaz adıyla biliniyor ve her yörede olduğu gibi zeytinyağlı yemeği yapılıyor.Kışın ise kurusuyla pilav yaparız ama  son zamanlarda sık yaptığım piyaz hali de gayet güzel oluyor.İçeriğini siz damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

MALZEMELER

1.5 bardak börülce
2 tane taze soğan
maydanoz
1 ymek kaşığı kuru sumak
kırmızıbiber.tuz
limon
zeytinyağı

YAPILIŞI

Börülceleri  iyice yumuşayana kadar haşlayın.Suyunu süzün ve inve doğranmış sogan, maydanoz ve tüm baharatı ilave edin.Üzerine limon ve zeytinyağı gezdirip iyice harmanlayın ve servis yapın.AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder