12 Nisan 2010 Pazartesi

ÖCCE VE YOĞURTLU ÇORBA

Öcce ,diğer bir deyişle mücver.Bizde kışın sık yapılır  ve yanında yoğurtlu çorba ile ikram edilir .Daha çok taze soğan ve sarımsağın yeşil sap kısımlarını değerlendirmek için yapılıyor.Baş kısımları yine bir Antep yemeği olan şiveydiz için kullanılır ve ondan artan yeşil kısımlar ise bu şekilde değerlendirilir.

MALZEMELER

500 gr sogan
250 gr sarımsak
1 büyük demet maydanoz
4-5 tane yumurta
10-12 kaşık dolusu un
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kırmızıbiber
tuz
yağ(kızartmak için)

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağın yeşil kısımları ile maydanozu çok ince kıyın yada rondoda çekin.İçerisine baharatları ve yumurtayı ekleyip elinizle yoğurarak yeşilliklerin biraz ölmesini sağlayın.Sonra yumurtaları ekleyip karıştırın ve en son unu  ekleyin.Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.Bu karışımı bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.Vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz.(Karışımınız ne çok katı nede cok sıvı olmamalı,kek kıvamı gibi olmalı.)Daha sonra ise kızgın yağa bir servis kaşığı ile koyarak önlü arkalı kızartın






YOĞURTLU ÇORBA

1 çay bardağı pirinç
4-5 su bardağı tavuk yada et suyu
200 gr süzülmüş yoğurt
1 yumurta
tuz,kuru nane,yağ

YAPILIŞI

Yıkanmış pirinci yaklaşık 3 bardak et yada tavuk  suyu  ile birlikte ocağa koyun.Tuz ilave edip pirinçler iyice açılıncaya  kadar pişirin.Suyu azalırsa ilave edin.Pişme işlemi bittiğinde pirinçleri iki parmak geçecek kadar su kalırsa yeterli olur. Diğer tarafta yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırın ve ocağa koyun.Sürekli karıştırmak suretiyle göz göz oluncaya kadar pişirin.Ocağı kapatıp  bu yoğurdu yavaş yavaş pirince ekleyin.Bu arada çorbayı  sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.Yoksa yoğurdunuz kesilebilir.En son ise üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder