19 Nisan 2010 Pazartesi

ISPANAKLI BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Resimde gördüğünüz bir borcam yemeğin neredeyse tamamı 4 kişi tarafından yendi.))Ailenizde ıspanak sevmeyen varsa miktarı azaltabilirsiniz.Ama bu haliyle de çok ıspanak tadı almıyorsunuz.

MALZEMELER

500 gr ıspanak
5 adet tavuk but
2 adet kırmızı biber
1 büyü soğan
Zeytinyağı
tuz,karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2,5 bardak süt
3 dolu kaşık un
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz

üzeri için:
kaşar peyniri

YAPILIŞI

Önce tavukları iyice haşlayın.Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayın.Daha sonra ayıklanıp yıkanmış ıspanağı küçük küçük doğrayın.Soganı yağ ile birlikte soluncaya kadar kavurun,üzerine ince uzun doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.Biberler biraz renk değiştirince ıspanağı ilave edip birkaç dakika kavurun ve ağzını kapatıp kendi suyunda pişirin.En son tuzunu ve karabiberini ekleyin.Bu karışıma doğranmış tavuklarıda katıp iyice karıştırın borcama yayın.Beşamel sos için yağ ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurup sütünü ve tuzunu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın.Birkaç dakika kaynatıp,borcamda bekleyen ispanaklı karışımın üstüne güzelce yayın.200 derece de 15-20 dakika pişirin ve bu sürenin sonunda kaşar serpin ve yüzü iyice kızarıncaya kadar yeniden fırında pişmeye bırakın. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder