8 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA TAVUK

Herkesin bildiği bir tavuk yemeği.Bloğumda bulunsun istedim.afiyet olsun.

MALZEMELER

8-10 adet tavuk but
2 adet patates
3 adet domates
4 adet sivribiber
Terbiye için:
1 kaşık salça
2 kaşık yogurt
tuz,karabiber,kekik
Üzeri için:
1 kaşık domates salçası
2 bardak su

YAPILIŞI
Tavukları iyice yıkayın.Terbiye için gereken malzemeleri karıştırın ve tavuk butlarını bu sosla kaplayın.Bir tepsi ya da borcama dizin.Aralara kalınca dilimlenmiş patatesleri ve sivribiberi yerleştirin.Domates dilimleri ekleyin.Üzerine ise salçalı su yapıp dökün ve fırında pişirin.Yanında iç pilav ve çorba ile servis yapın.


                                                                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder