8 Nisan 2010 Perşembe

ETİMEK TATLISI

Vakit darlığından dolayı gene kolay bir tarif vereceğim.Kaymaklı ekmek kadayıfı tadında oluyor.Tavsiye edilir.

MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik

YAPILIŞI

Su ile şekeri ocağa koyup iyiyce şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.(kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika yeterli).Bu arada etimekleri bir kabın içine dizin ve kaynamış olan şerbetinizisıcakken etimeklerin üzerine dökün.Daha sonra süt ve irmiği göz göz oluncaya kadar pişirin ve etimeklerin üzerine düzgünce yayın.Soğumasını bekleyin.En son ise kremşantiyi hazırlayın ve irmi karışımın üzerinede onu yayın ,süsleyin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder