8 Nisan 2010 Perşembe

İÇ PİLAV

En sevdiğimiz pilavlardan biridir.Pişerken eve yayılan tarçın kokusuna bayılırım.Çok farklı malzemelerl eklenebilir ama ben kendi pişirdiğim şekli yazıyorum.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı soyulmuş badem
1/2 su bardağı soyulmuş antep fıstığı
3 yemek kaşığı  kuş üzümü
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağı
Tavuk ya da et suyu

YAPILIŞI

Pirinçleri sıcak suda bir saat  kadar  bekletin.Sonra iyice yıkayıp suyunu süzün.Soyulmuş bademleri ve fıstığı yağ ile hafiifçe rengi değişene kadar kavurun.Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinçler iyice şeffaflaşınca üzerine ,15 dakika kadar sıcak suda beklettiğinizkuş üzümünü,baharatları ve tavuk suyunu ekleyin.Üzerini 1 parmak geçecek kadar su yeterli olur ancak pirincinizin su çekmesine bağlı olarak artırabilirsiniz.Kısık ateşte pisirin.Tabii buradaki baharatları da damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.Pilavınız piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder