16 Nisan 2010 Cuma

RULO BÖREK

Bu börek fırında yüzü iyice kızaracak şekilde pişirilirse, gerçekten çıtır çıtır oluyor.İsterseniz hazırlayıp  buzlukta saklayabilirsiniz.Acil misafirlerde kurtarıcıdır.:))

MALZEMELER

4diğer yufakyı serip  yufka
1 cay bardağı zeytingağı
1 çay bardağı su
rendelenmiş peynir
1 yumurta
susam

YAPILIŞI

Yağ ve suyu karıştırın.Yufkayı düz bir zemine serip üzerine yağ-su karışımından sürün,üzerine diğer yufkayı serip gene aynı karışımdan sürün.Eşit şekilde 4'e bölün,daha sonra 4'e bölünmüş her bir parçayı 3'e bölerek toplamda 12 parça elde edin.Her birinin kalın kenarına peynir koyup rolu şeklinde sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek fırında pişirin.Yüzü iyice kızarınca çıkarıp servis yapın.  
                                         

1 yorum: