PATATES KEBABI
Aslında bu yemeği yaklaşık 2 hafta önce yapmıştım.Ama iyi fotoğraflayamadığım için yayınlamamıştım.Bu gün ise ani :))bir kararla yayınlamak istedim.Asıl tarifi seçil hanım'dan almıştım.Ölçüleri oradan alıp yayınlıyorum.Pek bir değişiklikte yapmadım.Sadece sirkesini azaltıp birde kuru soğan ekledim.Oldukça lezzetli ve tekrar istenen bir yemek oldu.Herkese tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
5 tane orta boy patates
3 tane orta boy domates 3 tane yeşilbiber
250 gr kıyma (az yağlı)
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı et suyu yada su
süslemek için maydanoz
YAPILIŞI
Patatesleri iyice yıkayıp soyun ve 1 cm lik dilimlere bölün.Kızgın yağda renkleri altın sarı oluncaya kadar kızartın.Bir kağıt havlu üzerinde bekletin.Diğer tarafta kıymayı ve dolmalık fıstıkları ocaga koyun fıstık rengi değişinceye kadar kavurun.Salça,kırmızıbiber ve su ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin ve bir süre pişirdikten sonra ocağı kapatın.Geniş bir tencereye önce kızarmış patatesleri üzerine kıymayı ve en son domatesi koyup kısık ateşte pişirin.Maydanoz ile servis yapın.
Kaynak:www.yeşilkivi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder