MALZEMELER
Hamur için:
250 gr un
100 gr şeker
150 gr margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Malzeme
100 gr iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr şeker
3 yemek kaşığı süt
Üzerine :
Tereyağı
kayısı reçeli
YAPILIŞI
Hamur malzemelrini karıştırıp iyice yoğurun.2 ye bölüp her bir parçayı 20*20 büyüklüğünde açın.Üzerine tereyağı sürün ve hazırladığınız iç malzemenin yarısını yayın .Sıkı bir rulo yapın.Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın ve bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün 1/2 cm lik ölçülerde kesin ve 200 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca üzerine süzgeçten geçirdiğiniz reçelden sürün(ben bu kısmı uygulamadım).
Kaynak :Birdilimbirtutam
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder