Et köfte tabiki herkesin bildiği bir tarif ama site arşivinde bulunması gerekir diye düşünüp ekledim.Ayrıca herkesin hazırlayış şeklide farklı olabilir.Mesela benimki bol baharatlı ,klasik antep işi:))) Hepinize afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr kıyma2 dilim ekmek (ıslatılmış)
1 rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
SOS İÇİN
4-5 adet domates
1 soğan
1kırmızı biber
zeytinyağı
YAPILIŞI
Köftelik kıymayı tüm malzemelerle birlikte iyice özleşene kadar yoğurun.İstediğiniz gibi şekil verip, çok az yağladığınız fırın ızgara teli üzerinde 200 derecede pişirin.(Fırınınızı kirletmemek için ızgaranın altına bir tepsi yerleştirmeyi unutmayın.)Köfteler pişerken bir taraftan da sos malzemelerini hazırlayalım.Soğanları halka halka doğrayın,yağ ile birlikte soldurun.Kırmızı biberleri ekleyip işleme devam edin ve kabukları soyulup doğranmış domatesleride ilave edin tuzunu ayarlayıp pişirin.bu sırada köfteleriniz de pişmiş olacaktır.Onlarıda sosun içine ekleyin,bir-iki dakika birlikte çevirip ocağı kapatın.Yanında sade pirinç pilav ile birlikte servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder