12 Mart 2010 Cuma

KIZARTMA YAĞLARIMIZI NE YAPALIM ?




Kesinlikle lavabo yada kanalizasyona dökmeyelim.Çünkü 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor.Başta balıklar olmak üzere suda yaşayan canlıların oksijensiz kalıp ölmesine neden oluyor.Bu sebeple ;

1-Aynı yağ ile  en fazla 3-4 kez kızartma yapılmalıdır.
2-Kızartmadan sonra  yağlar iyice süzülmeli ve ağzı sıkıca  kapalı şekilde buzdolabında saklanmalıdır.Bu yağın en önemli düşmanı güneş ışığıdır.
3-Bu yağlar, çevrenin korunması amacıyla lavabolarımıza,kanalizasyona, toprağa ve denize dökülmemelidir.
3-Atık yağlar , kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarına verilmelidir.Bu toplayıcılar için her ilde ALO ATIK HATTI  oluşturulmuştur.Gaziantep için 444 2845 nolu bu hattı ücretsiz olarak arayabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder