12 Mart 2010 Cuma
KIZARTMA YAĞLARIMIZI NE YAPALIM ?
Kesinlikle lavabo yada kanalizasyona dökmeyelim.Çünkü 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor.Başta balıklar olmak üzere suda yaşayan canlıların oksijensiz kalıp ölmesine neden oluyor.Bu sebeple ;
1-Aynı yağ ile en fazla 3-4 kez kızartma yapılmalıdır.
2-Kızartmadan sonra yağlar iyice süzülmeli ve ağzı sıkıca kapalı şekilde buzdolabında saklanmalıdır.Bu yağın en önemli düşmanı güneş ışığıdır.
3-Bu yağlar, çevrenin korunması amacıyla lavabolarımıza,kanalizasyona, toprağa ve denize dökülmemelidir.
3-Atık yağlar , kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarına verilmelidir.Bu toplayıcılar için her ilde ALO ATIK HATTI oluşturulmuştur.Gaziantep için 444 2845 nolu bu hattı ücretsiz olarak arayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder