8 Mart 2010 Pazartesi

MERCİMEKLİ PİLAV

Antebin mercimeği ünlüdür..Protein açısından son derece zengin,şeker hastaları için dengeleyici,lifli yapısı nedeniyle bağırsaklara faydalı ve daha sayamadığım bir sürü özelliği bulunan bu mucize bitkiyle yapılmış bir lezzet yumağı.Haydi buyrun birlikte pişirelim.


MALZEMELER

1 bardak mercimek
1 bardak bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
tuz.karabiber

YAPILIŞI
Mercimeği  ayıklayıp yıkayın   ve üzerini  2-3 parmak geçecek kadar su ile ocağa koyun.Mercimekler yumuşayınca salçayı ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve bulgurunu ilave edin.Eğer suyu az gelirse, biraz sıcak su ekleyin.Tuz ve karabiberini ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin.Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda iyice soldurun.Pişmiş olan pilavınızın üzerine döküp karıştırın.İsterseniz üzerine  yağda pişmiş yumurta koyarak ,hem protein değerini artırmış olursunuz hemde daha süslü  bir sunum olur.Çocuklar için oldukça besleyicidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder