7 Mart 2010 Pazar

MAHLEPLİ SİMİT


Evinizde her zaman bulunabilecek ,ne tatlı ne tuzlu diyebileceğimiz,kıtır kıtır bir lezzet.Günlerce bayatlamadan kalabilir.Ayrıca  pişerken evinize yayılan mahlep kokusunun güzelliğini de buradan anlatamayacağım.Deneyin ve koklayın :)))

MALZEMELER

1 paket margarin(oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz mahlep
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 bardak)
Susam
1 yumurta (sadece sarısı)

YAPILIŞI

Margarin,zeytinyağı,yoğurt ve şekeri iyice karıştırın.Daha sonra un, tuz,mahlep ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak  simit şeklini verin.Önce yumurta sarısına sonra susama batırın ve 175 derece fırında yüzü kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder