Evinizde her zaman bulunabilecek ,ne tatlı ne tuzlu diyebileceğimiz,kıtır kıtır bir lezzet.Günlerce bayatlamadan kalabilir.Ayrıca pişerken evinize yayılan mahlep kokusunun güzelliğini de buradan anlatamayacağım.Deneyin ve koklayın :)))
MALZEMELER
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz mahlep
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 bardak)
Susam
1 yumurta (sadece sarısı)
YAPILIŞI
Margarin,zeytinyağı,yoğurt ve şekeri iyice karıştırın.Daha sonra un, tuz,mahlep ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak simit şeklini verin.Önce yumurta sarısına sonra susama batırın ve 175 derece fırında yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder