18 Mart 2010 Perşembe

KAVALA KURABİYE


Kavrulmuş cevizin kurabiyeye bu kadar güzel bir tat vereceği hiç aklıma gelmezdi.Ama gerçekten çok özel bir tat.Bu kurabiyeleri uzun zamandır yapıyorum.Tarifi internetten almıştım ama , o zamanlar henüz kendi bloğum yoktu,hatta böyle bir fikir bile yoktu.O yüzden nerede görüp yaptığımı hatırlamıyorum.Tek bildiğim bunun bir Yunan kurabiyesi olduğu ve Türkiyede de  Edirne tarafında çok bilindiği.Yiyen herkes tarifini istiyor ona göre :)))

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
150 gr yumuşatılmış margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı(1 parmak eksik)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

YAPILIŞI

Unu tencerede yağ koymadan  kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Ardından cevizi anı şekilde kavurun.diger malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Bir süre dinlendirdikten sonra 0.5 cm kalınlığında açıp önce bir su bardağı,sonra çay bardağı ile keserek ay şekli verin.180 derecede pişirip sogutun ve üzerini pudra şekeri ve tarçınla kaplayın.2 hafta kadar bayatlamadan duruyor.

2 yorum:

  1. Hep yapacaktım bu kurabiyelerden daha nasib olmadı. Bazıları da şam fıstıklı yapıyor sanırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. Bengücü mutlaka denemelisin ölçü çok güzel tutuyor.

    YanıtlayınSil