4 Mart 2010 Perşembe

KABAK OTURTMA



Adı kabak oturtma ama çocuklarım  patatesi daha çok sevdiği için karışık yapıyorum.Sunumu güzel ,lezzetli ve yanına yakışan çok yemek olduğu için menülere tereddütsüz eklenebilen ,sevdiğimiz bir yemek....

MALZEMELER

500 gr kıyma
1 kg kabak
5-6 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
5-6 adet domates
tuz ,karabiber ,kimyon
salça
zeytinyağı (kızartmak için)

YAPILIŞI

Önce kabak ve patatesleri iyice yıkayın..Kabakları  yaklaşık 3 cm uzunlugunda kesin  yani ,orta boy bir kabağı boyuna 3'e bölün.İç kısımları kabak oyacağı ile biraz oyarak çıkartın.Bu işlemi kaşıkla da yapabilirsiniz.Tüm kabaklara  aynı işlemi uyguladıktan sonra kızgın yağda hafifçe (yaklaşık 5 dk)kızartın.
Bu arada patatesleri soyup onlarında içini aynı şekilde oyup çıkartın(patates sert olduğu için bu kısmı biraz zor olabilir) ve kızartın.Hepsini  kağıt havlu üzerine beklemeye bırakın.






Diğer tarafta ise kıymayı kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun, üzerine ince doğranmış soğan , yeşilbiber ekleyip kavurmaya devam edin.Soğanlar iyice solduktan sonra 2 adet domates rendesi,bir kaşık salça ve baharatları ekleyip(kimyon 1 çay kaşığı yeterli olacaktır) 10 dk pişirinSonra bu kıymaları kızarttığınız kabak ve patateslerin içine doldurun ,borcama dizin.Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyin.Yaklaşık 2 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı domates salçası ve tuz ekleyip bu karışımı da borcama ilave edin ve 200 derece fırında pişirin.


1 yorum:

  1. cok lezzetlı gozukuyor canım cektı,yapasım yıyesım geldı

    YanıtlayınSil