Yoğurtlu patates en güzel yemeklerimizden biri.Görüntüsü çok şık ve besleyicidir.Üzerine konulan haspir yer yerde bulunmayabilir o zaman safran kullanabilirsiniz.Bunlar birbirine çok yakın iki bitkidirAslında yapımı çok kolay ama bir kaç noktaya çok dikkat etmek gerekir.Bunlar ;patatesin pişme noktası,yoğurdun kaynatılması ve yemeğe ilavesi
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et
1 kg patates
1 /2 su bardağı nohut
400 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı haspir
1/2 çay bardağı yag
Tuz,Karabiber
YAPILIŞI
Eti bir tencereye koyup birkaç kez yıkayın ve önceden ıslatılmış nohutla birlikte pişmeye bırakın.Patatesleri
1 cm'lik küpler şeklinde doğrayıp,kararmaması için suya koyun.Et ve nohut iyice pişince patatesleri ilave edin .10 dk kadar pişirmeye devam edin.Yalnız dikkatli olun patateslerse dağılmasın, arada bir çatalla kontrol edin.Yemğiniz piştiğinde suyu patateslerin üstünü kapatacak kadar olsun.Çünkü üzerine yogurt ilave edilecek.Bu arada yoğurdu bir tencereye koyun, içine biraz tuz ve bir yumurta ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin..İsterseniz bir tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.Yoğurt hafifçe kaynayınca ocağı kapatın ve pişmiş olan yemeğinizin suyundan bir kepçe yavaşça yoğurda ekleyip karıştırmaya devam edin ve ardından bu yoğurdu yemeğinize katın.Üzerine kızdırılmış yağ ve haspir ekleyin.Afiyetle yiyin
YARARLI BİLGİ: Haspir vücuttaki yağları depolanmasını azaltan ,bağışıklık sistemi güçlendiren, kolesterol düşürücü ve kanser önleyici etkileri olduğu bilinen bir bitkidir:Özellikle göğüs kanseri, prostat kanseri ve damar sertliği riskini azaltabilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder