10 Mart 2010 Çarşamba

SOSLU PATATES KIZARTMASI


Patates kızartması ,pek fazla besin değeri olmayan ama lezzeti de başka hiçbir şeye değişilmeyen  bir klasiktir.Her zamankinden farklı bir tat olsun derseniz işte size bir  soslu kızartma tarifi.......

MALZEMELER

4 adet orta boy patates
4 adet orta boy havuç
1 silme kaşık salça
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,

YAPILIŞI

Patates ve havuçları istediğiniz şekilde doğrayın,hafifçe tuzlayıp kızartın.Yağını alması için bir kağıt havlu üzerinde bir süre bekletin.Bu arada sarımsağı iyice ezin ,bir kaşık zeytinyağı ile salça ve sarımsağı  kokusu çıkana kadar örseleyin :Yağı süzülen havuç ve patatesleride  ilave edip 1-2 dk karıştırıp ocağı kapatın.Soğuyunca servis yapın afiyet olsun............. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder