Patates kızartması ,pek fazla besin değeri olmayan ama lezzeti de başka hiçbir şeye değişilmeyen bir klasiktir.Her zamankinden farklı bir tat olsun derseniz işte size bir soslu kızartma tarifi.......
MALZEMELER
4 adet orta boy patates
4 adet orta boy havuç
1 silme kaşık salça
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,
YAPILIŞI
Patates ve havuçları istediğiniz şekilde doğrayın,hafifçe tuzlayıp kızartın.Yağını alması için bir kağıt havlu üzerinde bir süre bekletin.Bu arada sarımsağı iyice ezin ,bir kaşık zeytinyağı ile salça ve sarımsağı kokusu çıkana kadar örseleyin :Yağı süzülen havuç ve patatesleride ilave edip 1-2 dk karıştırıp ocağı kapatın.Soğuyunca servis yapın afiyet olsun.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder