1 Nisan 2010 Perşembe

ÇAĞLA AŞI


Antep mutfağının en güzel tarafı, her mevsimin ayrı bir menüye sahip olmasıdır.Kışın yapılan yemek başkadır,yazın başka..İlkbaharda ise ayrı bir bereket vardır sofralarda .Yetişen pekçok  meyvenin ve sebzenin farklı bir yemeği yapılır.İşte çağla aşı bunlardan biri, siz adının aş olduğuna bakmayın aslında sulu yemektir.Biraz ekşimsi ama  çok hoş bir tat bırakır ağzınızda.Etle meyveyi buluşturan ilginç bir durum.Eğer tadını beğenir ve kışında yapmak isterseniz ayıklanıp haşlanmış çağlayı buzlukta saklayabilirsiniz.

MALZEMELER
750 gr çağla
300 gr kuşbaşı et
1/2 su bardağı nohut
250 gr süzme yoğurt
1 yumurta
Üzeri için :Yağ ve kuru nane

YAPILIŞI
Önce çağlayı güzelce yıkayıp boyuna ikiye bölün.İçindeki çekirdekleri cıkarın ve 10-15 dk haşlayın. Et ve nohutu bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirin ,üzerine haşlanmış çağlayı ekleyip özleşene kadar bir süre daha pişirin.Pişme işlemi bittiğinde yemeğin suyunun çok olmamasına dikkat edin.Üzerini kapatacak kadar yeterli olacaktır.Yoğurdun hazırlanışını ise tıpkı yoğurtlu patates tarifinde anlattığım gibi  yapın..Yoğurt ve yumurtayı  birlikte kaynatıp yemeğe ekleyin.Üzerine ise kızdırılmış yağ ve nane ile hazırlanan sosu gezdirip,yanında pilavla servis yapın.

1 yorum:

  1. Çok ilginç yemekler görüyorum sitenizde. Ben de böyle ilginç tatları hep merak etmiş ve denemek istemişimdir. Bu yemek çok hoş görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil