Yapımı çok kolay bir kurabiye.Kısa sürede hazırlanıyor ve son derece yumuşak.Vaktim az ama çayın yanına birşeyler lazım diyorsanız tam size göre bir tarif.Hamur hazırlanırken yağlıymış gibi görünüyor ,hiç tereddüte düşmeyin sonuç öyle olmuyor.
MALZEMELER
2 bardak un
1 bardak zeytinyağı(1 parmak eksik)
1 bardak toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr taze lor
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp güzelce yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.170 derecede pişirin.İsterseniz soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
30 Mart 2010 Salı
29 Mart 2010 Pazartesi
DOMATES SOSLU ET KÖFTE
Et köfte tabiki herkesin bildiği bir tarif ama site arşivinde bulunması gerekir diye düşünüp ekledim.Ayrıca herkesin hazırlayış şeklide farklı olabilir.Mesela benimki bol baharatlı ,klasik antep işi:))) Hepinize afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr kıyma2 dilim ekmek (ıslatılmış)
1 rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
SOS İÇİN
4-5 adet domates
1 soğan
1kırmızı biber
zeytinyağı
YAPILIŞI
Köftelik kıymayı tüm malzemelerle birlikte iyice özleşene kadar yoğurun.İstediğiniz gibi şekil verip, çok az yağladığınız fırın ızgara teli üzerinde 200 derecede pişirin.(Fırınınızı kirletmemek için ızgaranın altına bir tepsi yerleştirmeyi unutmayın.)Köfteler pişerken bir taraftan da sos malzemelerini hazırlayalım.Soğanları halka halka doğrayın,yağ ile birlikte soldurun.Kırmızı biberleri ekleyip işleme devam edin ve kabukları soyulup doğranmış domatesleride ilave edin tuzunu ayarlayıp pişirin.bu sırada köfteleriniz de pişmiş olacaktır.Onlarıda sosun içine ekleyin,bir-iki dakika birlikte çevirip ocağı kapatın.Yanında sade pirinç pilav ile birlikte servis yapın
26 Mart 2010 Cuma
ESMER GÜZELİ
Bu keki yesilkivi de görmüştüm.Birkaç kez yaptım ve hep beğenildi.Oldukça yumuşak bir kek,sizde denerseniz pişman olmazsınız.Eğer vaktiniz varsa bir gece bekletip öyle ikram edin,tadı daha güzel oluyor.
KEK MALZEMELERİ
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak zeytinyağı(1 parmak eksik)
1 bardak su
2.5 bardak kekun(normal un kullandım)
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(ben ekledim)
KREMA İÇİN
1 kg süt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 fincan şeker
3 fincan un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(kullanmadım)
KEKE DÖKMEK İÇİN
2 bardak nescafeli süt(1 bardak sade süt kullandım)
YAPILIŞI
Kek için önce un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu hep birlikte elekten geçirin.Sonra yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın.Ardından yağ ve su ilave ederek yavaşça cırpmaya devam edin.En son elenmiş unlu karışımı ekleyip yağlanmış kalıba (yuvarlak borcam kullandım) dökün ve 175 derecede pişirin.Kekinizi fırından çıkarıp 5 dk bekletin.Sütü kekin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Krema için un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun,sütünü ekleyip hızlıca karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirin.Şeker ve vanilyayı ekleyin.1 saat kadar soğuttuktan sonra kekin üzerine döküp kakao ile süsleyin.
25 Mart 2010 Perşembe
KISIR
Benim en çok sevdiğim tatlardan biridir..Herkesin damak tadı farklı tabii ama,dün akşam yaptığım kısır gerçekten çok lezzetli olmuştu.Ailece hepimiz beğendik.Yalnız şunu da belirteyim,hayatım boyunca yediğim kısırlar içinde en iyisi Antakyalıların yaptığı idi.Eğer yolunuz o taraflara düşerse Ottoman Palace'da bir kısır yiyin derim.Geçen kış birkaç günlüğüne oradaydık ve ben otelde başka yemek yokmuş gibi her gün tabağıma bir-iki kaşıkda olsa ekledim.Neyse, bu kadar konuşmanın üstüne artık şu ölçüleri yazayım değilmi?(Akşam herşeyi tek tek ölçtüm:))
MALZEMELER (5 KİŞİLİK)
5 çay bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kağığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
2 tane taze soğan
1 tane kuru soğan
Maydanoz,taze nane
2 su bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi(damak zevkinize göre,ben 2 yemek kaşığı ekledim)
YAPILIŞI
İlk olarak kuru soğanı ince ince doğrayın.Tavaya bir bardak yag koyup içine soganı ekleyin ve sadece ilk diriliğini kaybedene biraz kavurun..
İnce bulguru geniş bir kap içerinse ılık su ile hafifçe ıslatın.Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın ,salçaları ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın.5-6 dk sonra baharatları ilave edip yoğurmaya devam edin.Bulgur iyice yumuşayınca yağda kavurduğunuz kuru soğanı ve ince doğranmış taze soğanı ekleyip yoğurmaya devam edin.Son olarak kalan bir bardak yağınızı ,nar ekşisini ve ardından ince doğranmış nane ve maydanozu ekleyip yemeğe hazır hale getirin.Afiyetle..
Yorumlarınız benim için çok önemli,lütfen unutmayın.
22 Mart 2010 Pazartesi
18 Mart 2010 Perşembe
KAVALA KURABİYE
Kavrulmuş cevizin kurabiyeye bu kadar güzel bir tat vereceği hiç aklıma gelmezdi.Ama gerçekten çok özel bir tat.Bu kurabiyeleri uzun zamandır yapıyorum.Tarifi internetten almıştım ama , o zamanlar henüz kendi bloğum yoktu,hatta böyle bir fikir bile yoktu.O yüzden nerede görüp yaptığımı hatırlamıyorum.Tek bildiğim bunun bir Yunan kurabiyesi olduğu ve Türkiyede de Edirne tarafında çok bilindiği.Yiyen herkes tarifini istiyor ona göre :)))
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
150 gr yumuşatılmış margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı(1 parmak eksik)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Unu tencerede yağ koymadan kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Ardından cevizi anı şekilde kavurun.diger malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Bir süre dinlendirdikten sonra 0.5 cm kalınlığında açıp önce bir su bardağı,sonra çay bardağı ile keserek ay şekli verin.180 derecede pişirip sogutun ve üzerini pudra şekeri ve tarçınla kaplayın.2 hafta kadar bayatlamadan duruyor.
17 Mart 2010 Çarşamba
PATATESLİ -SUCUKLU YUMURTA
MALZEMELER
5 adet yumurta
2 patates
1 küçük soğan
yarım paket sucuk
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber,kırmızıbiber YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın ve yağ ile birlikte biraz soldurun.Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp
soğana ilave edin ve iyice yumuşayana dek karıştırın.Üzerine yine tavla zarı şeklinde doğranmış sucuğu ekleyip hepsini birlikte birkaç dakika çevirin,baharatlarını ve çırpılmış yumurtaları ekleyin iyice pişirin.
YOĞURTLU ,KETEN TOHUMLU BROKOLİ
MALZEMELER
500 gr brokoli
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Brokoliyi sap kısımlarıyla beraber yaklaşık 10 dk kadar tuzlu suda haşlayın.Bir süzgeçe alıp iyice soğumasını ve suyunun süzülmesini bekleyin.Ayrı bir kapta süzme yoğurt(normalde olabilir) ve mayonezi iyice karıştırın.Küçük doğranmış brokoliyi keten tohumunu ve cevizi bu karışıma ilave edin.Servis tabağına alıp üzerini pul biberle süsleyin
DERE OTLU LOR PEYNİRİ
Çok basit birşey ama sitenin bir köşesinde bulunsun istedim.Ben lor peynirinin bu halini kahvaltıda çok severim.Diğer peynirlere göre daha yağsız olduğundan tercih ediyorum.
Bir miktar lor peynirini tabağa alın.Bir tutam dereotu ve bir tutam maydanozu doğrayıp peynire ekleyin.Bir yemek kaşığı zeytinyağı,bir çay kaşığı kuru nane,kırmızı biber ekleyip karıştırın.Kahvaltıda afiyetle yiyin...
ORGANİK KURABİYELER
Bunlar da bizim evin organik kurabiyeleri.Çok az zeytinyağı ve şeker ilavesiyle yapılımış ,kuru meyveyle zenginleştirilmiş ,pekmez ve kepekli un kullanılmış harika kurabiyeler.Eh daha ne diyeyim yani?
MALZEMELER
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
3 tane kuru incir
3-4 tane kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Önce kuru meyveleri çok küçük doğrayın.İsterseniz rondoda çekebilirsiniz.Ardından tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamur katı olursa 1-2 kaşık süt ilave edebilirsiniz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve parmağınızla ortasına basarak şekil verin.175 derece fırında pişirin.
12 Mart 2010 Cuma
KIZARTMA YAĞLARIMIZI NE YAPALIM ?
Kesinlikle lavabo yada kanalizasyona dökmeyelim.Çünkü 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor.Başta balıklar olmak üzere suda yaşayan canlıların oksijensiz kalıp ölmesine neden oluyor.Bu sebeple ;
1-Aynı yağ ile en fazla 3-4 kez kızartma yapılmalıdır.
2-Kızartmadan sonra yağlar iyice süzülmeli ve ağzı sıkıca kapalı şekilde buzdolabında saklanmalıdır.Bu yağın en önemli düşmanı güneş ışığıdır.
3-Bu yağlar, çevrenin korunması amacıyla lavabolarımıza,kanalizasyona, toprağa ve denize dökülmemelidir.
3-Atık yağlar , kullanılmış kızartmalık yağ toplayıcılarına verilmelidir.Bu toplayıcılar için her ilde ALO ATIK HATTI oluşturulmuştur.Gaziantep için 444 2845 nolu bu hattı ücretsiz olarak arayabilirsiniz.
MERCİMEKLİ KÖFTE
Eşime ne yiyelim diye her soruşumda aldığım cevaplardan biri mercimekli köftedir.Ardından da "Epeydir yemiyoruz" diye devam eder ki, ona uzun gelen bu süre genelde bir hafta yada 10 gündür.Yine aynı soruya aynı cevabı aldım ve afiyetle yedik :))
MALZEMELER
2 bardak kırmızı mercimek
2 bardak köftelik simit (ince bulgur)
5 bardak su
2 bardak zeytinyağı
2 tane kuru soğan
4-5 tane taze soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı salça
1 tutam kuru tarhun otu
kırmızı pul biber,karabiber
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
Mercimekler iyice yıkanıp 5 bardak su ile 15 dk kadar pişirin.İçine salça ekleyip 10 dk daha kaynatın.Mercimekleriniz iyice pişmiş olmalı.Büyükçe bir tepsiye köftelik simiti koyun ,pişen mercimeği üzerini boşaltıp ve iyice karıştırın.Bu şekilde 10-15 dk bekletin.Bu arada ,kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve yağ ile birlikte soganların rengi iyice pembeleşinceye kadar kavurun.Tepside bekleyen köftelik malzemenin üzerine ,baharatları ve elinizde ovaladığınız tarhun otunu ekleyin.(Eğer bulamadıysanız önemli değil ama bulabilirseniz hazmı kolay ve daha lezzetli oluyor.) İyice birbirine karıştırıp yoğurun ve üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyin.En son yağıda ekleyip ,karıştırıp resimdeki gibi sıkarak servis yapın.
YARARLI BİLGİ: Tarhun otu idrar söktürücüdür. Vücutta biriken tuzu ve suyu atar. Hazımsızlık gidericidir. Mide hastalıkları için faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını gidericidir. Bağırsak solucanlarını düşürür.
11 Mart 2010 Perşembe
YOĞURTLU PATATES
Yoğurtlu patates en güzel yemeklerimizden biri.Görüntüsü çok şık ve besleyicidir.Üzerine konulan haspir yer yerde bulunmayabilir o zaman safran kullanabilirsiniz.Bunlar birbirine çok yakın iki bitkidirAslında yapımı çok kolay ama bir kaç noktaya çok dikkat etmek gerekir.Bunlar ;patatesin pişme noktası,yoğurdun kaynatılması ve yemeğe ilavesi
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et
1 kg patates
1 /2 su bardağı nohut
400 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı haspir
1/2 çay bardağı yag
Tuz,Karabiber
YAPILIŞI
Eti bir tencereye koyup birkaç kez yıkayın ve önceden ıslatılmış nohutla birlikte pişmeye bırakın.Patatesleri
1 cm'lik küpler şeklinde doğrayıp,kararmaması için suya koyun.Et ve nohut iyice pişince patatesleri ilave edin .10 dk kadar pişirmeye devam edin.Yalnız dikkatli olun patateslerse dağılmasın, arada bir çatalla kontrol edin.Yemğiniz piştiğinde suyu patateslerin üstünü kapatacak kadar olsun.Çünkü üzerine yogurt ilave edilecek.Bu arada yoğurdu bir tencereye koyun, içine biraz tuz ve bir yumurta ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin..İsterseniz bir tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.Yoğurt hafifçe kaynayınca ocağı kapatın ve pişmiş olan yemeğinizin suyundan bir kepçe yavaşça yoğurda ekleyip karıştırmaya devam edin ve ardından bu yoğurdu yemeğinize katın.Üzerine kızdırılmış yağ ve haspir ekleyin.Afiyetle yiyin
YARARLI BİLGİ: Haspir vücuttaki yağları depolanmasını azaltan ,bağışıklık sistemi güçlendiren, kolesterol düşürücü ve kanser önleyici etkileri olduğu bilinen bir bitkidir:Özellikle göğüs kanseri, prostat kanseri ve damar sertliği riskini azaltabilmektedir.
10 Mart 2010 Çarşamba
SOSLU PATATES KIZARTMASI
Patates kızartması ,pek fazla besin değeri olmayan ama lezzeti de başka hiçbir şeye değişilmeyen bir klasiktir.Her zamankinden farklı bir tat olsun derseniz işte size bir soslu kızartma tarifi.......
MALZEMELER
4 adet orta boy patates
4 adet orta boy havuç
1 silme kaşık salça
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,
YAPILIŞI
Patates ve havuçları istediğiniz şekilde doğrayın,hafifçe tuzlayıp kızartın.Yağını alması için bir kağıt havlu üzerinde bir süre bekletin.Bu arada sarımsağı iyice ezin ,bir kaşık zeytinyağı ile salça ve sarımsağı kokusu çıkana kadar örseleyin :Yağı süzülen havuç ve patatesleride ilave edip 1-2 dk karıştırıp ocağı kapatın.Soğuyunca servis yapın afiyet olsun.............
8 Mart 2010 Pazartesi
MERCİMEKLİ PİLAV
Antebin mercimeği ünlüdür..Protein açısından son derece zengin,şeker hastaları için dengeleyici,lifli yapısı nedeniyle bağırsaklara faydalı ve daha sayamadığım bir sürü özelliği bulunan bu mucize bitkiyle yapılmış bir lezzet yumağı.Haydi buyrun birlikte pişirelim.
MALZEMELER
1 bardak mercimek
1 bardak bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
tuz.karabiber
YAPILIŞI
Mercimeği ayıklayıp yıkayın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile ocağa koyun.Mercimekler yumuşayınca salçayı ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve bulgurunu ilave edin.Eğer suyu az gelirse, biraz sıcak su ekleyin.Tuz ve karabiberini ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin.Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda iyice soldurun.Pişmiş olan pilavınızın üzerine döküp karıştırın.İsterseniz üzerine yağda pişmiş yumurta koyarak ,hem protein değerini artırmış olursunuz hemde daha süslü bir sunum olur.Çocuklar için oldukça besleyicidir.
7 Mart 2010 Pazar
MAHLEPLİ SİMİT
Evinizde her zaman bulunabilecek ,ne tatlı ne tuzlu diyebileceğimiz,kıtır kıtır bir lezzet.Günlerce bayatlamadan kalabilir.Ayrıca pişerken evinize yayılan mahlep kokusunun güzelliğini de buradan anlatamayacağım.Deneyin ve koklayın :)))
MALZEMELER
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz mahlep
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 bardak)
Susam
1 yumurta (sadece sarısı)
YAPILIŞI
Margarin,zeytinyağı,yoğurt ve şekeri iyice karıştırın.Daha sonra un, tuz,mahlep ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak simit şeklini verin.Önce yumurta sarısına sonra susama batırın ve 175 derece fırında yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
4 Mart 2010 Perşembe
KABAK OTURTMA
Adı kabak oturtma ama çocuklarım patatesi daha çok sevdiği için karışık yapıyorum.Sunumu güzel ,lezzetli ve yanına yakışan çok yemek olduğu için menülere tereddütsüz eklenebilen ,sevdiğimiz bir yemek....
MALZEMELER
500 gr kıyma
1 kg kabak
5-6 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
5-6 adet domates
tuz ,karabiber ,kimyon
salça
zeytinyağı (kızartmak için)
YAPILIŞI
Önce kabak ve patatesleri iyice yıkayın..Kabakları yaklaşık 3 cm uzunlugunda kesin yani ,orta boy bir kabağı boyuna 3'e bölün.İç kısımları kabak oyacağı ile biraz oyarak çıkartın.Bu işlemi kaşıkla da yapabilirsiniz.Tüm kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra kızgın yağda hafifçe (yaklaşık 5 dk)kızartın.
Bu arada patatesleri soyup onlarında içini aynı şekilde oyup çıkartın(patates sert olduğu için bu kısmı biraz zor olabilir) ve kızartın.Hepsini kağıt havlu üzerine beklemeye bırakın.
Diğer tarafta ise kıymayı kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun, üzerine ince doğranmış soğan , yeşilbiber ekleyip kavurmaya devam edin.Soğanlar iyice solduktan sonra 2 adet domates rendesi,bir kaşık salça ve baharatları ekleyip(kimyon 1 çay kaşığı yeterli olacaktır) 10 dk pişirinSonra bu kıymaları kızarttığınız kabak ve patateslerin içine doldurun ,borcama dizin.Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyin.Yaklaşık 2 bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı domates salçası ve tuz ekleyip bu karışımı da borcama ilave edin ve 200 derece fırında pişirin.
2 Mart 2010 Salı
ZEYTİNYAĞLI ANTEP DOLMASI
Antep'te iki türlü dolma yapılır.Birisi bol yağlı kıyma ile yapılan etli dolma, digeri ise zeytinyağlı dolmadır.Eskiden etli olanı çok yapılırdı ama artık ,sağlıklı beslenme adına zeytinyağlı olan daha çok tüketiliyor.
MALZEMELER
10adet kurutulmuş patlıcan
10 adet kurutulmuş biber
10 adet kurutulmuş kabak(Haylan kabağı )
1 su bardağı zeytinyağı
2,5 bardak pirinç
2 adet soğan
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı köfte baharı
2 dolu yemek kaşığı salça
8-10 adet limon tuzu(yada 1 limon)
Tuz,karabiber,
YAPILIŞI
Öncelikle pirincinizin üzerine sıcak su döküp bir kenara koyun
Patlıcanları kaynar suya atıp yaklaşık 5-6 dk haşlayın,(Tırnağınız patlıcana batıyorsa tamamdır)
Ardından kabakları haşlayın ,biberleri ise bir kaç dk sıcak suda tutmanız yeterli olacaktır.
Haşladıklarınızın hepsini soğuk su dolu bir kaba koyup bekletin.
Haşlanmış pirinci soğuk su ile iyice yıkayın,
Soğan ve sarımsağı doğrayın, salçayı,yağı ve tüm baharatı ekleyip bunları birbirine iyice yedirin.En son pirinci ekleyin ve pirinçleri kırmadan hafifçe tüm malzemeyi karıştırın.
Hazırladığınız harcı patlıcan,kabak ve biberlere doldurun.Yalnız üstlerinde birer parmak boşluk bırakın ki pişince pirinçler dışarı çıkmasın.Ben üzerine birkaç tane de taze kırmızı biber ekledim.
Dolmaların üzerine dolma taşı yada bir tabak koyun ,üzerini 1-2 cm geçecek kadar da kaynar su ve tuz ekleyip pişirin.Kaynamaya başladığında ocağı iyice kısın yoksa hepsi dışına çıkar.Pişmesi yaklaşık bir saat sürer.Pişerken evin içini müthiş bir koku sarar,eğer yetrince kokmuyorsa tuzu yada ekşisi eksik demektir .Suyunun tadına bakarak hemen müdahale edin:))Hepinize afiyet olsun
1 Mart 2010 Pazartesi
SİMİT KEBABI
Antep'te yapılan muhteşem kebaplardan biridir.Özellikle kış günlerinde daha yaygın yapılır.Orjinal halinde mangalda pişer ama fırında da yapılabilir.Simit ise köftelik ince bulgura verilen isimdir.Resmim biraz karanlık çıkmış ama beni bağışlayın henüz iyi fotoğraflayamıyorum.
MALZEMELER
1 kg kıyma
100 gr simit (ince bulgur)
2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
Kuru nane ,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
YAPILIŞI
İlk olarak simiti az su ile ıslatın.Sogan ve sarımsakları çok ince doğrayın.Daha sonra kıymanın içine tüm baharatları ,sogan ve sarımsağı ,ıslatılmış simiti katarak iyice yogurun.Tüm malzeme birbiri ile iyice özleşince bu karışımdan avuç içinizi kaplayacak kadar alın ve bir kebap şişine geçirin.Elinizi hafif ıslatın ve şiş üzerinde yaklaşık 20 cm uzunlukta kebap olacak şekilde düzenleyin.(Eğer bu işlemi yapacak kebap şişiniz yoksa köfte şeklinde yapabilirsiniz.)Sonra bunları şişten çıkarıp şeklini bozmadan tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.İsterseniz pişmek üzere iken kaşar ekleyebilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg kıyma
100 gr simit (ince bulgur)
2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
Kuru nane ,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
YAPILIŞI
İlk olarak simiti az su ile ıslatın.Sogan ve sarımsakları çok ince doğrayın.Daha sonra kıymanın içine tüm baharatları ,sogan ve sarımsağı ,ıslatılmış simiti katarak iyice yogurun.Tüm malzeme birbiri ile iyice özleşince bu karışımdan avuç içinizi kaplayacak kadar alın ve bir kebap şişine geçirin.Elinizi hafif ıslatın ve şiş üzerinde yaklaşık 20 cm uzunlukta kebap olacak şekilde düzenleyin.(Eğer bu işlemi yapacak kebap şişiniz yoksa köfte şeklinde yapabilirsiniz.)Sonra bunları şişten çıkarıp şeklini bozmadan tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.İsterseniz pişmek üzere iken kaşar ekleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)